Korisni saveti i preporuke za negu bebine kože u zimskim danima

Brrr… Napolju postaje sve hladnije i svakodnevno razmišljamo kako da se što bolje ušuškamo. Zima donosi pregršt lepih stvari poput praznika, snega, ukrasa i poklona, ali tu je i druga strana zimskog perioda sa kojom baš i nismo oduševljeni - hladnoća. Nega kože zahteva posebnu pažnju u hladnim danima, naročito kada su naši mališani u pitanju. 

Hladan i suv zimski vazduh može biti pomalo surov za nežnu bebinu kožu. Međutim, uz dodatnu pažnju i adekvatnu negu, možete izbeći neprijatnosti i održati kožu vaše bebe mekanom. 

U nastavku pročitajte kako da na najbolji način zbrinete vaše mališane u hladnim danima koji slede.

Hidratacija kože

Dobra i pravilna hidratacija kože sprečiće isušivanje i pucanje bebine kože. Veoma je važno da je hidrirate pre izlaska napolje, ali je još bolje da to učinite i odmah nakon kupanja.

Nakon što se zabava u kadi završi, nežno ih obrišite pamučnim peškirom. Ne zaboravite da i grubo brisanje peškirom može iritirati njihovu osetljivu kožu. Zatim ih namažite baby uljem, tako što ćete ih izmasirati i nežno utrljati kako bi koža što bolje upila.

Za čistu i negovanu kosu i kožu vaše bebe koristite Sophie La Girafe šampon i kupku. Izbor sigurnih i prirodnih organskih sastojaka mazi kožu deteta. Mleko zobi nežno čisti kožu i kosu. Ovaj blagi sastojak dobro podnose čak i bebe sa osetljivom i kožom sklonom alergijama.

Nakon toga ulijte malu količinu Sophie La Girafe ulje za negu na tufer i obrišite lice i telo. Koristite čist tufer za različita područja kože, ali izbegavajte predeo oko očiju. Ovo izrazito luksuzno ulje za bebe čisti i vlaži bebinu kožu i pogodno je za masaže. Hranjiva ulja – kao što su suncokretovo, maslinovo, jojoba i ulje koštica kajsije – podstiču prirodnu zaštitu kože, hrane je i hidriraju uz pomoć masnih kiselina i vitamina koje sadrže. Ovo višenamensko dečje ulje možete koristiti za uklanjanje tragova hrane s lica, da očistite pelensko područje ili da hidrirate kožu.

Suvo lice

Baš kao i kod odraslih, bebino lice je sklono pucanju u hladnim danima i veoma je važno da na to obratite pažnju, jer i sami znate koliko to može biti neprijatno. Izaberite neki prirodni balzam ili kremu koju ćete nanositi više puta na dan kako biste preventivno zaštitili te male, slatke usne, obraze, kao i predeo ispod nosića.

Luksuzna Sophie la girafe krema za lice savršen je izbor za osetljivu kožu beba. Aktivni sastojci sadržani u Sophie la girafe kremi za bebe, kao što su karite maslac i ulje koštica kajsije, stvaraju tanak, zaštitni sloj na koži, što takođe sprečava isparavanje vlage. Beli čaj štiti kožu od spoljašnjih nadražaja, a jojoba neguje i štiti kožu. Uljani ekstrakt nordijske borovnice smiruje i jača osetljivu, čak i nadraženu kožu.

Pelenski osip

Postoji mnogo razloga zbog kojih se javlja pelenski osip. Ali na našu sreću, postoji i puno načina da se to spreči. Redovno menjajte pelene i postarajte se da područje oko pelena bude suvo. Koristite kreme i preparate od prirodnih sastojaka koji prijaju osetljivoj koži vaše bebe.

Sophie la girafe SOS krema je za celo telo i ona štiti kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem, vetrom i promenama temperature. Takođe je odličan tretman za pelensko područje, jer stvara zaštitni sloj na koži pa vlaga i duže držanje pelenske regije zatvorenom neće dodatno iritirati kožu. Izbor sigurnih organskih sastojaka prosto mazi kožu vašeg deteta.

Osip od toplote

Iako zvuči čudno, jer je zima, vaši mališani mogu dobiti osip od toplote u hladnim danima. Naime, u ovom periodu svaki roditelj se trudi da što više ušuška svoje dete pre izlaska iz kuće. Međutim, ponekad može doći do pregrejavanja (na primer, u autu) zbog čega se može pojaviti osip na određenim delovima tela. Naravno, veoma je bitno da se ne smrznu, ali prilikom ušuškavanja obratite pažnju na materijale. Oblačite ih slojevitno i prednost dajte uvek prirodnim materijalima koji će omogućiti njihovoj koži da dišu. 

Elodie Details dunjice su savršeno rešenje za vaše mališane u prvih 12 meseci. Odlične su za lagani prelazak između unutrašnjih i spoljašnjih uslova. Dunjicu možete pretvoriti u „footmuff“ otvaranjem ili zatvaranjem rajsferšlusa na dnu. Dupli rajsferšlus koji se otvara na grudima omogućava brz pristup, a dodatno olakšava regulisanje dečije telesne temperature. Putovanje u hladnim vremenskim prilikama sada je veoma lako!

Sprečite smrzavanje

Da ne bi došlo do promrzline ili blažih oblika smrzavanja, važno je da mališani budu dobro ušuškani sa akcentom na određene delove tela koji su posebno izloženi hladnoći, kao što su ruke, noge i glava. Opremite se sa udobnim i toplim rukavicama, čarapama i kapicama. Za automobilska sedišta možete nabaviti i jedan pokrivač kako biste ih pokrili ako bude potrebe za tim.

Elodie Details se postarao da vaši mališani budu ušuškani od glave do pete. Njihove rukavice dostupne su u dve veličine. Manja veličina ima manji palac i pamučnu vrpcu između dve rukavice koja osigurava da se ne izgube i čvrstu pamučnu ranflu koja sprečava da spadnu sa ruke. Veća veličina ima rajsferšlus koji ide do palca za brzo i jednostavno korišćenje i čičak traku koja omogućava podešavanje širine. Spoljašnja tkanina je otporna na vetar i vodu zahvaljujući Bionic Finish RUDOLF® Eco impregnaciji.

Probajte i neodoljive Elodie Details zimske kapice! Topla zimska kapica napravljena je od prirodnog MODAL mikrofibera koji odlično apsorbuje vlagu i omogućava koži da diše. Dupli sloj mešavine MODAL mikrofibera i pamuka je izuzetno mekan i elastičan, što im pomaže da zadržave svoj oblik. Dodatni sloj koji ide preko ušiju čini ove kapice prikladnim i za veoma hladne zimske dane.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja