Zimski san: Kako da vaši mališani lepše spavaju u hladnim noćima?

Zima je nekako preko noći stigla i sve nam je teže da napustimo toplinu svoga doma. A kada zbog obaveza moramo da napustimo kuću, samo razmišljamo kako ćemo se vratiti i ušuškati uz neki topli napitak.

Mnogi od nas bi najradije prespavali period koji dolazi! :)

Za bebe je san veoma važan, a mi vam donosimo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da im pružite svu udobnost i toplotu koja im je potrebna u hladnim noćima.

Slojevito pokrivanje

Dajte prednost laganim prekrivačima umesto teškim posteljinama. Slojevito pokrivanje će vam pomoći da bolje i lakše regulišete temperaturu, otklonite ili dodate pokrivač kada se temperatura smanji ili poveća u toku noći.

Done by Deer posteljine mogu biti odličan izbor jer su izrađene od 100% Oeko-Tex sertifikovanog pamuka. Dremka sa pospanim prijateljima kada je vreme za spavanje i buđenje sa Deer prijateljima spremnim za nove avanture daće vašim mališanima jedno potpuno novo iskustvo.

Za savršeno ušuškavanje tu je i mekani i udobni pleteni prekrivač posut zlatnim detaljima i veselim tačkicama. Ovi neodoljivi pokrivači su izrađeni 100% pamuka (žakard). Ćebe je veoma mekano, udobno na koži i idealno za nežnu dečiju kožu. Mogu ga koristiti novorođenčad, bebe i starija deca.

Temperatura

Da li je bebi previše toplo ili hladno? Ne postoji roditelj koji se barem jednom nije to zapitao. Svaka brižna mama se stalno pita da li temperatura odgovara njenom mezimcu ili mezimici. Kako su oni veoma mali i preosetljivi, zimi je ta briga još naglašenija. Veoma je važno da u toku spavanja mališanima bude prijatno kako se ne bi budili.

Savršena temperatura za spavanje je oko 20 stepeni celzijusa. Ne zaboravite da temperatura pada noću i da čak i ako je beba toplo ušuškana, udisanje hladnog vazduha ih može probuditi.

Položaj spavanja

Stavite svoju bebu na leđa dok spava. Ako još uvek nisu počeli da se okreću, uverite se da ste ih namestili u pravi položaj za spavanje. Za bebe ispod šest meseci, povijanje može biti odlično rešenje. Temperatura će im biti idealna, a tako ćete i sprečiti i njihovo pomeranje u krevecu.

Prepovijanje ograničava bebine trzaje koji su uzrokovani Moroovim refleksom, što ih često može probuditi. Da li se nekada videli bebu koja u snu počinje da maše rukicama, a zatim se probudi plakajući? Moroov refleks je urođeni refleks kod novorođenčadi (i odojčadi) do 4-5 meseci života koji beba koristi kad želi da se probudi jer oseća neku promenu u okruženju.

Mi obožavamo Done By Deer pelene za povijanje koje su napravljene od 100% Oeko-Tex sertifikovanog pamuka, jer su neverovatno mekane i jednostavne za upotrebu.

Esencijalna ulja

Iako je zima period kada se radujemo mnogim stvarima kao što su novogodišnji pokloni, praznici i sneg, postoji i jedna ne tako lepa zimska “čarolija” - prehlada. Oni najmlađi su posebno osetljivi, pa je važno da preventivno učinite sve što možete kako biste sprečili da se razbole.

Kada provodimo puno vremena unutra, to je odlična podloga za bakterije i klice koje se šire kao požar. Začepljen nos može biti jedan od uzroka zbog čega će se vaši mališani stalno buditi noću. Koristite prirodna i organska esencijalna ulja kako bi vazduh koji vi i vaše dete udišete ostao čist i svež.

Sprečite znojenje

Ako se vaši mališani znoje preko noći, to ne mora nužno da znači da im je jako toplo. Materijali od 100% pamuka definitivno su najbolji izbor za dug i miran san. Pripazite na “skriveni” elastin koji se često može pronaći u pamučnim proizvodima. Sintetičko vlakno može uzrokovati znojenje i pregrejavanje, nakon čega se brzo osuši i beba se budi zbog hladnoće. Ovo se najpre odnosi na posteljinu, ali čak i igračke mogu izazvati isti neželjeni efekat, zato obavezno proverite da li je 100% pamučna kada kupujete.

“Deer” prijatelji su savršen izbor za roditelje koji pridaju značaj materijalima i mališane koji vole da istražuju. Ovi “prugasti” prijatelji su veoma nežni i zabavni, a izrađeni su od 100% pamuka.

Antee može biti vaš najbolji prijatelj koji će vam se pridružiti kada spavate i kada se igrate. Raffi je mila žirafa, prijatelj koji se voli grliti. Uvek je vesela i spremna za zabavu. Elphee je vesela slonica i voli se igrati i plivati u vodi. Kada se Elphee umori od igranja, obožava leškariti na suncu i čitati svoju omiljenu knjigu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja